dimecres, 1 de setembre del 2010

Informàtica

Abans de començar, definim: La Informàtica és tot aquell conjunt de pràctiques malignes que es duen a terme amb un ordinador i/o afins. El cervell humà al segle XXI ha hagut de fer servir part del seu cervell, utilitzada anteriorment per a altres fins, per a la informàtica. Perquè ens entenguem, jo ara podria saber fer ganxet i punta però, en canvi, ara sé fer anar un ordinador, això si, de manera dubtosa.

Començarem fent una mica d’història i hemeroteca de la informàtica. Si us penseu que tot va començar fa escassos anys, aneu ben equivocats, els informàtics posen com a Dia 0 la creació d’un instrument que jo mai he entès, l’Àbac, que va ser inventat vora l’any 3500 abans de Crist. Després d’això només es van crear calculadores immenses i ordinadors que no hi cabien a una habitació. Durant un temps també es va posar de moda estudiar durant cinc o sis anys una carrera per a saber programar ordinadors de targetes perforades, que ara veuen com van perdre el temps durant tants i tants anys i que explica l’exponencial creixement de gent que es dedica al món del piercing. Com que la història de la informàtica és bastant avorrida, anirem a la part que ens interessa... la fundació de les dues empreses més famoses en el món de la informàtica: Microsoft i Apple. Microsoft va ser creada per Bill Gates i un altre senyor, del qual ningú se’n recorda, a l’any 1975; la història d’Apple no és massa diferent, va ser creada per Steve Jobbs i un altre senyor, del qual ningú se’n recorda, a l’any 1976. I la història recent... a qui l’hi interessa quan es va crear el disquet de 3 i ½ o el CD?

La informàtica no només implica la computadora, cal tenir clar un vocabulari bàsic per a no quedar malament davant dels informàtics. Tenim el Ratolí o mouse, que és un aparell amb dos botons (a vegades més o menys) i una rodeta a la seva part superior i una bola o un laser a la seva base; serveix per a moure’ns al nostre sistema operatiu. Hi ha també el Teclat, que serveix per escriure, no té més. Ho he esmentat anteriorment, el Sistema Operatiu és molt senzill d’entendre: Depenent del que vulguis l’ordinador o de lo friki que siguis tindràs Windows, Macintosh o Linux; no em pregunteu les diferències entre ells, no les vull saber. Un Cyber-café és una botiga amb molts d’ordinadors on et pots conectar per un preu “raonable” o jugar a jocs en línia; quan jo era petit, era la única manera d’accedir a internet.

La informàtica també ha implicat l’augment o la creació de malalties o molèsties. Entre altres ens ha aportat mals de cap (migranyes), contractures, vista cansada (molèsties oculars en general), encartonament del canell (artrosi) i el meu preferit: El Síndrome del Túnel Carpià (o metacarpià), el terror de les secretàries. No està comprovat científicament que aquest síndrome sigui d’utilitzar en abús el ratolí, però ja en parlarem quan tota la nostra generació de joves d’aquí uns vint o trenta anys tingui les mans tortes.

No s’acaben, senyors, els inconvenients de la informàtica, doncs s’ha creat un ofici que fa tremolar a tots els usuaris de computadores d’ús personal: Els Informàtics són els mecànics de l’ordinador. Si s’espatlla el teu ordinador, no tens cap més remei que portar-lo a l’informàtic (a no ser que el teu cunyat o gendre n’entengui a nivell d’aficionat i t’ho pugui solucionar dignament). Un informàtic s’assembla als mecànics per vàries coses: Tarden molt a arreglar-te la màquina i cobren molt cara la mà d’obra. No conec a ningú que els informàtics l’hi hagin arreglat l’ordinador a temps, i us donaré una fórmula per a saber quant de temps tindreu la màquina varada a la botiga d’informàtica: Si un informàtic us diu que estarà 4 dies per a solucionar el problema, realment estarà 2 setmanes! Veieu com va? Només heu de agafar la meitat del temps que us ha dit i canviar la unitat a una superior. Així doncs si et diuen que l’ordinador estarà en dues setmanes, ja et pots esperar un més. Així que senyors... si us diuen que tardaran 2 mesos... compreu-vos un ordinador nou o feu-vos un VIP al cyber-café més proper

Sens dubte el millor invent de la informàtica ha estat la Paperera de Reciclatge. Pots llençar-hi coses i després remenar la paperera i recuperar la MERDA que hi has llençat, jo no l’hi hagués pogut trobar un nom millor, però espero que no ens facin separar els residus també a dins de l’ordinador.

1 comentari:

  1. Hola Guillem! Sóc l'Ari. M'ho he passat molt bé els dies que hem estat junts.
    Les colònies m'han encantat! Espero que visitis el meu blog =)
    Entenc perqué odies aquestes coses...
    Adéu, espero que ens veiem aviat!

    ResponElimina